1. Anasayfa
  2. Internet

Wordpress Sosyal Medyada Otomatik Yazı Paylaşma Eklentisi


0

Wordpress içeriğinde sizin için Wordpress Sosyal Medyada Otomatik Yazı Paylaşma prosedürünü yapabilecek onlarca eklenti mevcut. Bu yazımda sizlerle sosyal medyada otomatik yazı paylaşma prosedürü için gerekli en iyi eklentileri paylaşacağım.

Jetpack eklentisinin en iyi özelliklerinden biriside sosyal medyada otomatik yazı paylaşma uzantısı yani “publicize (Duyuru)”. Bu eklenti ile sitenizde bir yazı yayınlar yayınlamaz aynı anda çoğu sosyal ağda kendiliğinden paylaşabilirsiniz.

Bu prosedürü Jetpack eklentisini kurup etkinleştirdikten sonra admin panelinizden >> jetpack sekmesi altından duyuru opsiyonuni aktif ederek ve gerekli sosyal ağları jetpack’e belirterek gerçekleştirebilirsiniz.

Daha sonra yeni yazı ekle dediğinizde, sosyal medyada otomatik yazı paylaşma opsiyonu aşağıdaki görselde de görüldüğü gibi yazınızın sağ tarafında çıkacaktır. İşlem tamamdır. Artık bir yazı yayınladığınızda yazınız, sahip olduğunuz bütün sosyal ağlarda aynı anda otomatik yayınlanacaktır. ( Jetpack sosyal medya olarak yalnızca Facebook, twitter, LinkedIn, Tumblr ve Yahoo ‘yu destek veriyor.)

Wordpress Sosyal Medyada Otomatik Yazı Paylaşma

Wordpress Sosyal Medyada Otomatik Yazı Paylaşma
Wordpress Sosyal Medyada Otomatik Yazı Paylaşma

Jetpack duyuru özelliği ile bunun yanı sıra arama motorlarına sitenizde yeni bir içeriğin yayınlandığını ve bu içeriğin indexlenmeye hazır olduğunu bildirir. Bu durumda yazınızın Google gibi arama motorlarında en kısa zaman da indexlenmesini sağlar.

Önemli: Fakat, şunu netlikle belirtmem gerekir ki, Jetpack eklentisini yalnızca sosyal medyada otomatik yazı paylaşma prosedürü için kullanacaksanız netlikle bu işten vazgeçin ve alternatif olarak aşağıda belirtiğimiz eklentilerden birini kullanmanızı öneririz. Çünkü birçok özelliğe sahip bu eklenti sitenize yük bindirecektir. Eğer jetpack’in diğer özelliklerinden de yararlanıyorsanız, o zaman mantıklı olan diğer özelliklerinin yanısıra sosyal medyada otomatik yazı paylaşma özelliğini de kullanmanız olur.

Jetpack Wordpress Eklentisini indir

NextScripts – Sosyal Medyada Otomatik Yazı Paylaşma

NextScripts – Sosyal Medyada Otomatik Yazı Paylaşma
NextScripts – Sosyal Medyada Otomatik Yazı Paylaşma

Geldik sosyal medyada otomatik yazı paylaşma prosedürünü en iyi yapan eklentiye. NextScripts: Social Networks Auto-Poster. Bu eklenti 18 (Her geçen gün yeni bir tane daha ekleniyor) sosyal ağı, otomatik içerik paylaşımı yapabilirsiniz. Bunların içinde Facebook, Instapaper, Google+, LinkedIn, Pinterest, StumbleUpon, Tumblr, Twitter, YouTube ve daha çoksı yer alır. Ayrıca eklenti, bir yazıyı aynı sosyal ağ üzerinde farklı hesaplarda aynı anda yayınlamanızda imkân verir.

Eklentinin sloganı ise “100% white labeled posts”tur. Yani herhangi bir yazınız bu eklenti üzerinden kendiliğinden yayınlandığında, yazınız nasıl paylaşıldıysa öyle görünür. Eklentinin reklamı hiç bir paylaşımlarda görünmez. ( Örn: “shared via NextScripts.com” yada “posted by SNAP for WordPress” gibi reklamlar ) Eklentiyi kullanmayı öğrenmeniz biraz zamanınızı alsada inanın buna değecektir.

NextScripts – Sosyal Medyada Otomatik Yazı Paylaşma Wordpress Eklentisini indir

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir